Tips og triks for alle med kredittkort

Finans og personlig økonomi kan være vanskelig, spesielt om man ikke er godt kjent med produktene man tar i bruk. Kredittkort blir stadig mer populære og innbydende, og aktører som smartepenger.no og sn.no gjør det enkelt å finne informasjon om denne låneformen. For man kan aldri være for forsiktig når det kommer til pengene sine.

I likhet med mange andre aspekter av finansverdenen, er kort både nyttige og risikable. Man ønsker naturligvis aldri å ta seg vann over hodet når man tar opp lån eller handler med kredittkort, så det gjelder å sette seg godt inn i de forskjellige intrigene og funksjonene før man setter i gang med å handle.

Hvorfor velge et kort med kreditt?

Kredittkort gjør det aller meste av handling betraktelig enklere, og i mange tilfeller sikrere. Når man handler med kort med kreditt, bruker man ikke sine egne penger, men heller penger som tilhører banken. Derfor trenger man ikke ha midler på sine egne kontoer for å ta i bruk kort, så lenge man kan betale tilbake bankens penger senere.

Dette gjør det definitivt enklere å skulle forvalte sine egne penger. Det er også slik at når man handler med kredittkort, oppstår det ingen forbindelse mellom aktøren man handler fra og sine egne kontoer, noe som gir økt beskyttelse mot svindel. Med andre ord er kort med kreditt midt i blinken om man setter pris på brukervennlighet og sikkerhet.

Det kan lønne seg

Den faktoren som i størst grad skiller kredittkort fra de fleste andre former for betaling, er at det fins et intensiv for å tjene på det å skulle handle med kredittkort. Fortjenesten kommer i form av poeng som man samler opp, og man tjener disse poengene ved å handle med kortet sitt. Disse kan gi rabatter ved kjøp senere.

Slike poeng kan skaffe brukerne en rekke lukrative belønninger, gjerne i form av spesielle tilbud og funksjoner hos aktører som bensinstasjoner, flyselskaper, dagligvareforretninger, og mye annet. Ellers er det også mulig å finne kort hvor man kan tjene penger på andre vis, da er det ofte cashback og forskjellige former for rabatter som gjelder.

Hvordan tjene poeng på mest effektivt vis?

Om man har tenkt til å handle med kort med kreditt, er det viktig at man ikke bare velger det første og beste kortet man ser. Det gjelder å finne et kort hvor de potensielle bonusene og kampanjene stemmer overens med det man selv har av interesser, behov, og muligheter, slik at man ikke tjener opp poeng man ikke egentlig trenger.

Det kan virke som om det er lurt å ta ut en rekke forskjellige kredittkort, slik at man kan tjene poeng til mange forskjellige formål, men dette vil føre til at man sprer poengene sine for tynt mellom mange kort. Det er best å holde seg til så få kort som mulig, og fokusere på dem.

Ta i bruk hjelpemidler

En av de klare fordelene ved å skaffe seg kort med kreditt er at man aldri er alene om noe. Takket være digitaliseringen av samfunnet og internetts prominens, trenger man aldri å lete lenge etter den hjelpen man trenger. Man bør derfor ta i bruk nettet for å sammenligne alt av tilgjengelige kort med kreditt før man forplikter seg til noe.

Nettsidene til de fleste store banker her til lands tilbyr for tiden en mulighet til å stille mange forskjellige kort opp mot hverandre, slik at man får en mye bedre oversikt over hva man vil komme til å tjene på i lengden. Dette gjør det betraktelig tryggere og enklere å skaffe seg et kort.

Unngå forhastelse og gjeldsfeller

  • Man bør sammenligne tilbud og skreddersy spesifikasjoner
  • Man bør være ansvarlig og ikke bruke mer penger enn man kan betale tilbake
  • Man bør bruke så få kort som mulig

De grunnleggende prinsippene for ansvar og forsiktighet gjelder selvsagt når man handler med kredittkort. Det kan være fristende å handle så mye som mulig slik at man tjener store mengder poeng for bonuser og kampanjer, men gjeldsfellene man kan havne i ved uansvarlig bruk av kort med kreditt er ikke noe man bør ta lett på.